COVID-19 Önlemler

Korozo Group CEO’su Filip Lens, Covid-19 salgınına karşı aldığımız önlemler hakkındaki mesajını yayınladı.

Değerli Ortaklarımız,

Korozo olarak Covid-19 ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor, bu süreç içerisinde aldığımız önlemleri siz değerli paydaşlarımızla düzenli ve şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Bu noktada bizim için en öncelikli konu çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği. Bunu sağlamak adına her tedbiri alıyor, iş sürekliliğimizin devamlılığı için de bu tedbirleri titizlikle uyguluyoruz.

Aldığımız proaktif ve pratik önlemler sayesinde şu ana kadar yalnızca kısıtlı bir alanda aksaklık yaşadığımızı bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Korozo çalışanlarının özverileri sayesinde bunu başardığımızın da altını çizmek istiyoruz.

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında belirlenen önleyici tüm tedbirleri eksiksiz yerine getirmekteyiz. Aynı şekilde risk grubunda bulunan çalışanlarımız içinde Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinde belirtilen bütün hususları eksiksiz yerine getiriyoruz. Daha az kişinin bir araya geldiği çalışma ortamlarının oluşturulması ve önleyici diğer tedbirlerin yerine getirilmesi nedeniyle genel üretim seviyelerimizde bir gerileme yaşandı. Bu durum, bazı ürün gruplarının sevkiyat sürecinde en az bir hafta gecikmeye neden oldu. Karşılaştığımız sorunları aşmak için titizlikle çalışıyor olsak da, bu durumun birkaç hafta daha devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Aynı zamanda nisan ayı boyunca Türkiye’de uygulanmasına karar verilen hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak İç İşleri Bakanlığı tarafından, “sağlık ve gıda ürünleri tedarikçisi” olarak bu uygulamadan muaf tutulacağımızın teyidini aldık. Bu muafiyetle birlikte çalışanlarımızın hafta sonu işe gelmeye devam edeceğini ve operasyonlarımızın sorunsuz bir şekilde üretime devam edeceğini bildirmek isteriz.

Korozo olarak durumu yakından takip etmeye devam ediyoruz. Gelişmeler hakkında size bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu süreçte aldığımız önlemlerle ilgili ek bir bilgi talebiniz olması durumunda her zaman yanıtlayabileceğimizi belirtir, yaşanması olası gecikmeyle ilgili hassasiyetinizi rica ederiz.

Desteğiniz ve işbirliğiniz için teşekkür eder, sağlıklı ve güvenli günler dileriz.